Storingen

Heeft u een elektrische storing of een ander elektriciteits probleem bel dan direct met Elektrotechniek Groningen om het probleem te laten verhelpen. Elektrotechniek Groningen zorgt er voor zo er zo spoedig mogelijk een elektricien voor u klaar staat.

Storingen

Wat kunt u zelf doen in geval van een stroomstoring?

Bij een elektriciteitsstoring kunt u eerst controleren of het een algemeen of een individueel probleem betreft. Hebben uw buren ook geen elektriciteit? Dan betreft het een algemene netwerkstoring. Bel in dit geval het nationaal storingsnummer: 0800-9009 (gratis).

Hebben uw buren wel stroom? Dan ligt het probleem bij u. Er zijn verschillende situaties die ervoor kunnen zorgen dat een huis (gedeeltelijk) zonder stroom komt te zitten: Overbelasting van een groep doordat er teveel electrische apparaten aanstaan, kortsluiting in een elektrisch apparaat, een storing of defect in de elektriciteitsinstallatie.

Vindt u een defecte stop of is de beveiliging uitgeschakeld? Vervang dan de zekering. Schakelt de zekering na vervanging weer uit, dan zit de storing in uw installatie.

Wanneer de aardlekschakelaar 'uit' is, zet u deze weer 'aan'. Schakelt de aardlekschakelaar weer uit, dan bepaalt u eerst in welke groep de storing zit. Vervolgens bepaalt u welk apparaat de storing veroorzaakt.

Schakel alle groepen uit met de groepsschakelaars in de meterkast. Zet de aardlekschakelaar weer aan. Schakel nu de uitgeschakelde groepen èèn voor èèn weer in. Bij een bepaalde groep zal de aardlekschakelaar weer uitschakelen. Zo weet u welke groep de oorzaak is.

Schakel alle elektrische apparaten in de desbetreffende groep uit door de stekkers uit de stopcontacten te halen. Schakel de zekering van de groep weer in alsook de aardlekschakelaar. Steek de apparaten èèn voor èèn weer in het stopcontact, totdat de aardlekschakelaar weer uitschakelt. Zo wordt duidelijk waar het problem ligt.

Geen oorzaak gevonden?

Geeft geen enkel apparaat of zekering een probleem en blijft de aardlekschakelaar uitschakelen? Neem dan contact op met Elektrotechniek Groningen. Ook bij enige twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.