Domotica

Domotica is het geheel aan electronica in huis. Domos is het Latijnse woord voor 'huis', en wordt gekoppeld 'elektronica'. Het gaat dus om alle electrische toestellen en de technologie in huis die met electronica en informatica werkt. Domotica vergemakkelijkt het wonen en leven. Het wordt voor verschillende toepassingen gebruikt, allemaal om het menselijke werk te verlichten.

Domotica

De voordelen van domotica?

Domotica verhoogt het comfort van de mens. Het is steeds mogelijk om de verschillende toestellen te vervangen, te verwijderen, of nieuwe aan te sluiten. Zo kan je steeds de electronica aanpassen aan je eigen voorkeur. Domotica wordt ook steeds veiliger. Vaak zijn er alarmsystemen of voorzieningen voor de veiligheid, die het gebruik veiliger maken. Ook al wordt er vaak veel elektriciteit gebruikt voor de domotica, toch zijn deze steeds vaker slim afgesteld op de mens. Sommige toestellen zullen bijvoorbeeld automatisch afgesloten worden als ze niet gebruikt worden.

De verschillende systemen van domotica?

  • Het geïntegreerde systeem, waar verschillende gebruikers verbonden worden met elkaar, en slechts èèn afstandsbediening gebruikt moet worden om de toestellen aan te schakelen.
  • Het centrale systeem: hierbij bevindt de intelligente kern van de domotica zich op èèn plaats.
  • Het decentrale systeem: elk toestel heeft een eigen intelligente kern. Zo kan er voorkomen worden dat bepaalde toepassingen niet aansluitbaar zijn
  • Elektrotechniek Groningen regelt de aanleg en alle verdere hulp en advies met betrekking tot domotica. Wij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet.